REGIONÁLNY GURMÁNSKY DEŇ – 6. ročník Kokava nad/Rimavicou Prezentácia varenia tradičných jedál

Mikroregión SINEC-KOKAVSKO a obec Kokava nad Rimavicou usporiadali v sobotu 19. októbra 2019 – 6. ročník REGIONÁLNEHO GURMÁNSKEHO DŇA – prezentácie varenia tradičných jedál.

Medzi prihlásenými súťažnými družstvami boli aj: Vepristi z RODONU z Klenovca. Pripravili tradičné jedlo, Kurací paprikáš shaluškami, ktoré varili, varia a budú aj v budúcnosti variť v našom regióne, aby sme zachovávali tradície našich predkov.

Hneď na začiatku varenia členovia súťažných družstiev dostali zástery s logom mikroregiónu a nápisom Regionálny gurmánsky deň, v ktorých varili .

Tento rok porota nehodnotila varenie jedál, pretože všetky súťažné družstvá sa vždy snažia navariť čo najlepšie a porota mala vždy veľmi ťažkú úlohu vybrať tých, ktorí sú naj.

Hodnotila sa výzdoba stánkov súťažných družstiev. Porota v zložení: Ing. Oľga Maciaková, Július Zajac a Janka Obročníková počas varenia hodnotila stánky. Predsedníčka poroty vyhlásila výsledky hodnotenia: 3. miesto: Vepristi zRODONU z Klenovca.

Počasie veľmi neprialo ako po iné roky, bolo pod mrakom, ale hlavne, že nepršalo, občas predsa len trochu vykuklo slnko spoza oblakov. Ani to neodobralo chuť do varenia súťažným družstvám a prilákalo návštevníkov, aby sa prišli pozrieť pred kultúrny dom a ochutnali výborné jedlá, ktoré navarili jednotlivé družstvá, bolo si z čoho vyberať.

Varenie súťažným družstvám a návštevníkom spríjemnili svojím programom aj deti z DFS Mladosť z Klenovca.

Atmosféru zachovávania tradícií doplnili aj remeselníci – výrobcovia tradičných remesiel regiónu GEMER- MALOHONT .