Folklórny večer

Gemersko – malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote, Banskobystrický samosprávny kraj, Vás 9. novembra 2019 pozývajú na Folklórny večer, ktorý sa koná v Kultúrnom dome v Hrachove. Podujatie sa koná v rámci projektu Čarovná studnička, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Program podujatia:

Od 16:00 Odborný seminár, pre vedúcich, členov folklórnych kolektívov a záujemcov o TĽK, na tému: Kalendárny obradový foklór. Od 18:00 sa verejnosti predstavia folklórne kolektívy a sólisti: fujarista Dušan Ceber a spevák ľudových piesní Vladimír Petrinec z Folklórneho súboru Rimavan z Rimavskej Soboty, Detská ľudová hudba a Detský foklórny súbor Hájik z Rimavskej Soboby, Folklórny súbor Háj a Ženská spevácka skupina Folklórnej skupiny Lieščina z Rimavskej Soboty, Ženská spevácka skupina Skaliny z Hnúšte, heligonkár Viktor Brádňanský, Ženská spevácka skupina a Folklórny súbor Vepor z Klenovca. Hosťom Folklórneho večera je Ľudová hudba Nátura z Čierneho Balogu. Program folklórneho večera slovom sprevádza Marianna Resutiková.

Od 20:00 bude nasledovať tanečná dielňa aj pre verejnosť, Po Balocky – tance z Čierneho Balogu – s lektormi Katarínou Babčákovou a Alfredom Lincke a tance z Telgártu budú vyučovať Martina Vargová a Peter Hrabovský.

Na tanečnej dielni hudobne sprevádza Ľudová hudba Nátura z Čierneho Balogu.

Vstupné na Folklórny večer: 2,00 €

Tešíme sa na Vás pri Čarovnej studničke tradičnej ľudovej kultúry.

Ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa na stretnutie.

S úctou

                       Stanislava Zvarová, odborná pracovníčka pre folklór, Gemersko – malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote