JÁNOŠÍK NA VEPRI , dňa 14.05.2022

Ako plynie čas, zanecháva na všetkom okolo nás svoje stopy, a tak sa zub času a poveternostné podmienky podpísali aj na soche Jánošíka, ktorého sme osadili na Klenovskom Vepri ešte v roku 2012. Preto sme sa ešte pred dvomi rokmi rozhodli vymeniť sochu (topoľovú), za novú sochu (dubovú), ktorá bude dúfajme omnoho dlhšie odolávať týmto vplyvom.

Ďakujeme: Lesom SR š.p. – OZ Gemer – Lesnej správe Klenovec

Obci Klenovec, OZ RODON Klenovec

Obci Rimavské Zalužany

Ďakujeme Všetkým, ktorý sa zúčastnili na tomto podujatí, všetkým ktorí prispeli do zbierky.

Ďakujeme sochárovi Paľkovi Švantnerovi, Zdravotnej službe, Obyvateľom ktorý niesli sochu z obcí Klenovec, Hnúšťa, Tisovec, Kokava nad Rimavicou , Utekáč , Čierny Balog, Rimavské Brezovo, Rimavská Baňa, Rimavské Zalužany, Kociha, Hrachovo, Veľké Teriakovce, České Brezovo a iných .

Ďakujeme zamestnancom Lesnej správy Klenovec, Obecnému úradu Klenovec, Obianskemu združeniu RODON Klenovec , Obecnému úradu Rimavské Zalužany, Dobrovoľným hasičom z Klenovca, Rimavského Brezova, Rimavskej Bani, Rimavských Zalužian , Folklórnemu súboru Vepor z Klenovca, Heligonkárom FS Vepor z Klenovca, chlapcom zo skupiny SMA , Poľovníckemu združeniu Kraskovo a Vršok, ako aj Vám všetkým ostatným.

Tak ako ste svorne niesli sochu strmým terénom aby ste tak aj do budúcna bojovali za seba a nie proti sebe.

Aby najväčším nepriateľom Slovenska nebol Slovák.

Reťaz je vždycky taká silná ako je jej najslabšie oko.

Aby Vaša Ľudská reťaz pod Klenovským Veprom slabé oko nemala.

Táto akcia bola venovaná aj Tým Všetkým, ktorý tu už nemohli byť sochárovi Dušanovi Šarkanovi, pánovi Hruškovi, Jankovi Čepkovi, Martinovi Trnavskému, Miškovi Medveďovi ako aj ostatným čo sa na Nás pozerajú z neba.

Ďakujem za fotky Jankovi Čajkovi a Paľkovi Trnavskému.

Posledná fotka je z roku 2019.

Ďakujem –Ďakujem- Ďakujem.

Tam pod vysokým Veprom leží dedina, Klenovec sa ona veky nazýva …

viac foto tu : https://vobraze.sk/dianie-v-regione/fotoreportaze/socha-janosika-je-uz-na-vepri-pozrite-si-fotogaleriu-jana-cajka-z-vynasania-zbierka-je-uspesna-a-pribudne-aj-pamatna-tabula/