Fašiangy sa krátia …

Penzión Na Ráztočnom v Klenovci žil v sobotu 30. januára 2016 pravou, fašiangovou náladou. Rodina Struhárová pre návštevníkov pripravila zaujímavé podujatie, ktoré im pomohli dotvoriť svojim programom členovia Folklórneho súboru Vepor z Klenovca. Pravé fašiangové hody umocnila Klenovská fašiangová zabíjačka s ochutnávkou tradičných, zabíjačkových špecialít. Nechýbali klobásky, mäsaníky, ryžové húriky, slanina, či výborná zabíjačková polievka, kapustnica, pečienka, či držky. Fašiangovú náladu dotvorili aj tradičné masky turoňa, barana a i. Heligonkári, ľudová hudba, tanečníci a speváci zabávali návštevníkov, ktorí si s nimi zaspievali, zatancovali. Návštevníci zároveň mohli podporiť činnosť FS Vepor, ktorý si v tomto roku pripomenie 45. rokov svojej existencie.

Dobrovoľní darcovia mali za odmenu zlosované lístky a získali pekné darčeky, ktoré venovali poslanec Národnej rady SR Mgr. Michal Gagačka z Hnúšte a podpredsedníčka Národnej rady SR JUDr. Jana Laššáková.

Poďakovanie patrí všetkým dobrovoľníkom, organizátorom, ale aj všetkým návštevníkom, bez ktorých by podujatie nemalo zmysel. Veríme, že sa opäť o rok stretneme na mieste, kde sa stretávali aj naši predkovia Na Ráztočnom.

 

                                        Stanislava Zvarová,

                                    vedúca FS VEPOR z Klenovca