POSTUP NA CELOSLOVENSKÚ SÚŤAŽ

100_6600Sólisti speváci, spevácke skupiny, ľudové hudby  a sólisti inštrumentalisti na tradičné hudobné nástroje z detských folklórnych súborov predviedli svoj talent na krajskej súťažnej prehliadke Detského hudobného folklóru. Súťaž usporiadalo Hontiansko -Ipeľské osvetové stredisko Veľký Krtíš v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja  a Obec Kokava nad Rimavicou dňa  6. mája 2016 v Kultúrnom dome v Kokave nad Rimavicou.

Naši mladí súboristi, deti z detských folklórnych súborov Mladosť a Zornička z Klenovca na krajskej prehliadke hudobného folklóru súťažili v dvoch kategóriách a získali:

– v kategórii sólisti speváci:

Alžbeta Váradiová – Zlaté pásmo

– v kategórii spevácke skupiny

Dievčenská spevácka skupina DFS  Zornička  –  Zlaté pásmo s postupom na celoslovenskú súťažktorá sa uskutoční v dňoch  11. – 12. júna  2016 v obci Habovka na Orave.

Sme veľmi radi, že v našej obci máme ešte takýto výborný folklórny potenciál, zázemie aj v rodinách a máme možnosť pracovať s tak výbornými a talentovanými deťmi, ktorým sa ozaj oplatí venovať čas. Ďakujeme deťom z detských folklórnych súborov, že nás potešili výbornými výsledkami a želáme im ešte mnoho pekných úspechov a zážitkov s folklórom.