SILVESTROVSKÁ ESTRÁDA 2019

Tak, ako po minulé roky, tak aj tento rok sa o dobrú zábavu a náladu na konci roku 2019 postarali trocha viac omladení, členovia FS Vepor z Klenovca,  ktorí neporušili zvyk a dňa 29. decembra 2019 sa v Kultúrnom dome v Klenovci konal v poradí už 46. ročník Silvestrovskej estrády. Silvestrovskou estrádou pobavili nielen domácich divákov, ale aj zo susedných obcí. Dá sa povedať, že tento program je už zapísaný v srdciach našich občanov a je oň veľký záujem. V halách kultúrneho domu bola nainštalovaná výstava zozbieraných krojových súčastí a vyrobených nových krojov pre FS Vepor, v rámci projektu Podpora činnosti folklórnych kolektívov DFS Zornička, DFS Mladosť, FS Vepor v obci Klenovec. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

V programe Silvestrovská Estráda 2019 účinkovali: Lucia Zvarová, Kristián Pockľan, Kristián Zvara, Hugo Bračo, Dominika Belányiová, Renáta Brndiarová, Miloš Paššák, Martina Kožiaková, Katka Kožiaková, Lívia Migaľová, Alžbetka Chmelková, Pavel Chmelko, Miriam Lásková a Daniela Trnavská. O zvuk sa staral Braňo Krajč a svetlo Pavel Vančík. Kulisy mali na starosti tí čo práve neúčinkovali a o foto a video projekciu  Lucia Zvarová a Patrícia Franeková.  Foto, kamera, video Ján Čajko, Šimon Mináč a Imrich Garlaty.

Silvestrovská estráda sa tento rok začala príchodom komparzistov – utečencov na javisko. Po zapísaní trvalého pobytu v našej obci začala prvá scénka Škola, po ktorej nasledovala scénka Hovoriace hodiny a Slnko, seno ….. V programe nechýbali ani tanečné choreografie. Ako prví sa na scéne tancom predstavili chlapci, s moderným tancom s mimozemskou tematikou v choreografii Kristiána Pockľana . V ďalšej časti pokračovali scénkou Pokazené rádio, po ktorej nasledovala scénka Kubko a Maťko. Nasledovala scénka Tombola a Telesná výchova, po ktorej sme pokračovali v scénkou V nemocnici . Ďalej svoje tanečné umenie predstavili dievčatá, ktoré predviedli tanečnú choreografiu Lucky Zvarovej – Baby na pláži. Po tanci pokračovali scénkou Na kožnom a ukončila to scénka Take me out. Na záver, ako to už býva zvykom sa predstavili estrádnici záverečným tancom, v choreografii Lucky Zvarovej a Kristiána Pockľana, ktorým urobili krásnu bodku za celým programom. Program slovom sprevádzala naša nová moderátorka Renáta Brndiarová.

Opakovačka záverečného tanca nechýbala ani na 46. ročníku Silvestrovskej estrády. Tohoto roku to bola 25. Estráda ktorú odohrali členovia FS Vepor z Klenovca. Po záverečnom úklone naším mladým folkloristom, za príjemný večer, plný dobrej nálady, poďakoval riaditeľ Miestneho kultúrneho strediska v Klenovci Jaroslav Zvara, ktorý účinkujúcim a divákom nakoniec zaželal všetko dobré, hlavne pevné zdravie, šťastie a rodinnú pohodu do nového roku 2020.

Jaroslav Zvara, riaditeľ MKS Klenovec