SILVESTROVSKÁ ESTRÁDA 2016

Tak ako po minulé roky tak aj koncom decembra 2016 zavítala do Kultúrneho domu  v Klenovci  Silvestrovská nálada. O dobrú zábavu a smiech sa postarali členovia FS Vepor,  ktorí neporušili zvyk a svojim programom nesklamali. Silvestrovskou estrádou pobavili nielen domácich divákov, ale aj zo susedných obcí. Dá sa povedať, že tento program je už zapísaný v srdciach našich občanov a je oň veľký záujem. Sála kultúrneho domu bola zaplnená.

V poradí už 43. ročník Silvestrovskej estrády sa konal dňa 29. decembra 2016, v ktorom účinkovali: Lucia Zvarová, Vika Dovalová, Zuzana Jakabšicová, Janka Jakabšicová, Paula Vrbínska, Miška Pockľanová, Vika Lásková, Nika Paľová, Tomáš  Husár, Tomáš  Plavucha, Jozef Bulka,  Denis Šimonič, Alex Bálint a Kristián Pockľan. O zvuk sa staral Pavel Vančík. Kulisy mali na starosti Peter Cavar a Marián Málček  a svetlo  členovia FS Vepor.  Foto, kamera, video Imrich Garlaty.

Tradičná Silvestrovská estráda sa tento rok niesla v znamení hľadania budúcich tanečníkov FS Vepor, pretože mladí ľudia odchádzajú za prácou. Po  predstavení estrádníkov v prvej scénke bol pohovor na novú atraktívnu sekretárku, v ďalšej nás Mirko poinformoval ako mu ide škola, zatočili sme si aj kolenom šťastia a potom sme mali možnosť zhliadnuť zaujímavú operáciu alkoholika. O chvíľu sa na scéne objavili lesné víly, ktoré predviedli svoje umenie tanca . Za ich vystúpením sálu rozosmial bača, ku ktorému prišiel na salaš na návštevu Maďarský turista, po ktorých pokračovala scénka Hádaj na čo myslím.  Po scénke svoje umenie predstavila tanečníčka Lucia Zvarová a chlapci sa predviedli fľaškovým tancom. Ďalej pokračovala reklama a kurz sebaobrany a scénka riadny guľáš, za ktorou nasledovala ďalšia a to zalepené ústa, do ktorej zapojili aj troch divákov. Na záver ako to už býva zvykom sa predstavili estrádnici záverečným tancom, kolomyjkou, ktorým urobili krásnu bodku za celým programom. Celý program slovom sprevádzala naša moderátorka Marianna Resutíková.

Opakovačka záverečného tanca nechýbala ani tento rok. Po záverečnej klaňačke riaditeľ Miestneho kultúrneho strediska v Klenovci Jaroslav Zvara poďakoval našim mladým folkloristom za príjemný večer, plný dobrej nálady a návštevníkom podujatia za účasť  a nakoniec zaželal všetko dobré, hlavne zdravie a rodinnú pohodu do nového roku 2017.