ÚCTA K STARŠÍM

     Nieto krajšieho obdobia v prírode, ako je jeseň,

     keď vietor sa hrá s krásne sfarbenými listami.

     Nieto krajšieho a jemnejšieho pohladenia,

     ako pohladenie starého otca či starej mamy,

     nieto šťastnejších chvíľ, ako keď sú s nami.

     V piatok 19. októbra 2012 sa v kinosále kultúrneho do­mu pri príležitosti Me­siaca úcty k starším stretli všetci tí, ktorým vlasy krášli striebro šedín, tvár zdobia vejá­riky vrások a  ruky zvie­ra nejeden mozoľ. Pre všetkých pripravili  kyticu plnú vďaky a úcty po­skladanú z hovoreného slo­va, tanca, hudby a spevu, žiaci Základ­nej školy Vladimíra Mináča, deti z detského folklórneho súboru Mladosť, mládež Bratskej Jednoty Baptistov a spevák Martin Jakubec, ktorou pohladili i po­tešili všetkých prítomných.

Ako hos­ť programu, vystúpil spevák Martin Jakubec, ktorý svojou bezpro­strednosťou dokázal na tvá­rach všetkých zúčastnených nielen vyčariť úsmev, ale aj rozihrať žilky či vyprovoko­vať spev.

Na záver starostka obce Mgr. Zlata Kaštanová zaželala všetkým pokojnú a slnečnú jeseň života, preteplenú vďačnosťou nás všetkých, aby im z tváre nikdy nezmizol úsmev, pretože za úsmevom sa skrýva šťastie a spo­kojnosť.

Programom venovaným Mesiacu úcty k starším sprevádzala členka ZPOZ-u v Klenovci Anna Koldrásová, ktorá predniesla aj úvodnú báseň.

Po skončení sláv­nostného programu sa stretla starostka obce Mgr. Zlata Kaštanová a zástupca starostky obce Ján Dovala s občanmi, ktorí v roku 2012 oslávili a oslá­via okrúhle životné jubileá, aby im zablahoželali,  spoločne si zaspomínali a strávili príjemný  jesenný večer.

Jaroslav Zvara