SILVESTROVSKÁ ESTRÁDA 2012

 Členovia FS Vepor, ktorí sa podieľajú na tvorbe silvestrovských estrád od roku 1996, ani tento rok neporušili zvyk a silvestrovskou estrádou pod názvom Koncostráda 2012 pobavili občanov Klenovca a návštevníkov dňa 28. decembra 2012 v Kultúrnom dome v Klenovci. Dá sa povedať, že tento program je už v srdciach našich občanov zapísaný a je oň veľký záujem. Sála kultúrneho domu bola zaplnená do posledného miesta a dýchala príjemnou predsilvestrovskou náladou.
V dnešnej rýchlej dobe nežijeme rýchlo len dospelí a zamestnaní, ale aj naši mladí študenti. Na prípravu tohto netradičného podujatia, na jeho nácviky majú len vianočné sviatky a dva dni po nich. Je to naozaj krátka doba, za akú si naši mladí folkloristi trúfnu svoje umenie predstaviť tak veľkému publiku.
Trochu omladení členovia FS Vepor ani tohto roku však svojím programom nesklamali a zvládli to na výbornú.
Po začiatku o konci sveta pokračoval Silvestrovský program scénkou, kde mladá reportérka robila rozhovor Na salaši. Touto scénkou naviedli príjemnú atmosféru tohto večera. Súčasťou scénky bola súťaž, do ktorej boli zapojení diváci. Po súťaži pokračovali scénky Ako ľahlo sa dá prísť o priateľku, Návšteva u doktora a Najkrajšie miesto na svete sú Kysuce. Po temperamentnom cigánskom tanci dievčat pokračovali scénky Prepad banky, Prcavé záležitosti, Dovolenka v Chorvátsku a Aha čo ja mám. Nasledoval tanec chlapcov, ktorý divákov nesmierne pobavil. Po scénkach Autobus, Halušky, Návrat domov, Klavír a súťaž v preťahovaní sa lanom. Silvestrovská estráda sa ukončila spoločným záverečným tancom. O dobrú náladu sa postarali : Zuzana Jakabšicová, Annamária Dovalová, Kristína Plichtová, Patrícia Franeková, Janka Jakabšicová, Lucia Zvarová, Lucia Krajčiová, Denisa Parobeková, Zuzana Karabínošová, Michal Jakabšic, Viktor Brádňanský, Daniel Cavar, Ján Kožiak, Jozef Bulka, Miroslav Randlísek, Martin Kožiak. O zvuk sa starali Pavel Vančík a Andrej Zvara. Osvetľovačom bol Peter Brádňanský a kulisármi Ján a Milan Oláhovci. Všetko zdokumentoval už tradične Imrich Garlaty z Hnúšte a moderátorkou večera bola Marianka Resutíková.
To, že program bol úspešný ukázali aj záverečné ovácie publika. Opakovačka záverečného tanca nemohla chýbať ani tento rok. Na záver programu riaditeľ Miestneho kultúrneho strediska v Klenovci Jaroslav Zvara poďakoval za príjemný večer našim mladým folkloristom a návštevníkom podujatia a poprial všetko dobré do nového roku 2013.

 

článok: Zvarovci, foto: Imrich Garlat

y