FAŠIANGY SA KRÁTIA

Aj tento rok, dňa: 08. februára 2013 o 14:00 hod. (piatok) sa s fašiangovým obdobím už tradične rozlúčia členovia folklórnych súborov z Rimavskej Soboty DFS Lieskovček, DFS Hájik, DFS Etnohis, FS Rimavan a z Klenovca DFS Mladosť, FS Vepor – heligonkári.
Fašiangy sa začnú veselými fašiangovými pochôdzkami celým mestom. Fašiangujúci oblečení v ľudových krojoch, či tradičných fašiangových maskách ako krava, kôň, smrtka, medveď, cigánky rozveselia všetkých ľudí v meste.
Fašiangové pochôdzky vyvrcholia krátkym kultúrnym programom na Hlavnom námestí, kde sa predstavia všetky kolektívy. Na záver nebude chýbať ani pochovávanie basy ako symbolu fašiangovej zábavy.
Súčasťou podujatia Fašiangy sa krátia bude aj vyhodnotenie výtvarnej súťaže „Fašiangy na Gemeri a Malohonte 2013“.Do súťaže sa zapoja základné školy z regiónu Gemera-Malohontu.

Organizátormi podujatia sú BBSK – Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote, Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote a CVČ Relax v Rimavskej Sobote.

Na podujatie všetkých srdečne pozývame.