VYSTÚPENIA DFS MLADOSŤ A ZORNIČKA

Detský folklórny súbor Mladosť z Klenovca sa po postupe z regionálnej súťaži choreografií v Hnúšti, predstavil s choreografiou Mgr. Stanislavy Zvarovej Zahrajmo sa na Jánošíka aj na krajskom kole, ktoré sa konalo dňa 7.mája 2013 v Kokave nad Rimavicou. Zúčastnilo sa ho 11 detských folklórnych súborov z Banskobystrického kraja. DFS Mladosť z Klenovca získal Bronzové pásmo.

Tak ako po predchádzajúce  roky tak aj teraz sa konalo vystúpenie ku Dňu matiek dňa 10. mája 2013 v Kultúrnom dome v Klenovci. V kultúrnom programe  účinkovali deti z Materskej školy Karola Pajera v Klenovci. Zatancovali, zaspievali a básňou pozdravili žiaci  Základnej školy Vladimíra Mináča v Klenovci a na záver vystúpili Detské folklórne súbory Mladosť, Zornička, speváčka Alžbetka Váradiová a na heligónke zahral Jozef Bulka.

XX. ročníka prehliadky heligonkárov v Budinej sa dňa 11. mája 2013 zúčastnil Jozef Bulka heligonkár  Detského folklórneho súboru Mladosť z Klenovca, ktorý po vystúpení dostal pozvanie účinkovať na prehliadke heligonkárov v Korytárkach.

Dňa 14. mája 2013 sa Alžbetka Váradiová zúčastnila na súťaži Slávik Slovenska, ktorú usporiadalo Centrum voľného času Relax z Rimavskej Soboty. Na heligónke ju doprevádzal Ján Kožiak. Obsadila 3. miesto.

V tento deň sa konalo aj vystúpenie na členskej schôdzi Červeného  kríža. Najskôr vystúpili deti z DFS Mladosť s choreografiou Zahrajmo sa na Jánošíka. Ďalej zaspievala Alžbetka Váradiová za doprovodu  heligonkára Jána Kožiaka. Na záver zahrali na heligónkach Jozef Bulka z DFS Mladosť a zahral a zaspieval Heligonkár Ján Kožiak z FS Vepor.

 

                                                                                                                                            JZ