OSVETÁRSKY PLES

100_4743Fašiangové obdobie, ktoré sa začína po Troch kráľoch a končí „Popolcovou“ (Pirohovou) stredou, bolo odjakživa časom zábav a plesov, na ktorých sa ľudia zabávali.

V sobotu 31. januára 2015  sa konal v Kultúrnom dome v Klenovci už 35. krát tradičný Osvetársky ples, ktorý organizovala Obec Klenovec.

Tak ako po predchádzajúce roky tak aj tento rok sa ľudia prišli zabaviť do vyzdobených  priestorov  Kultúrneho domu v Klenovci. Po privítaní a prípitku ples otvorila valčíkom tanečná skupina Dance Attack z Lučenca a tanečníci folklórneho súboru Vepor typickou Klenovskou Rontoukou, ktorá v minulosti nesmela chýbať na žiadnej zábave. O dobrú náladu  sa až do ranných hodín starala hudobná skupina ESO z Lučenca. Celým večerom hostí sprevádzal moderátor Lukáš Pelc. Ani sme nezbadali ako rýchlo tá noc pri dobrej zábave prešla. Až ráno, keď pri lúčení viacerí povedali : „Už teraz sa tešíme na stretnutie o rok“  tak sme si uvedomili, že ples sa pomaly končí. Tí najvytrvalejší, ktorí si ostali zaspievať s heligonkármi FS Vepor, dokonca odchádzali až keď začínalo svitať.
Obec Klenovec ďakuje za pomoc pri príprave podujatia, výzdobe, zabezpečovaní a realizácii 35. ročníka Osvetárskeho plesu členom FS Vepor z Klenovca.

JZ