SILVESTROVSKÁ ESTRÁDA 2015

V poradí už 42. ročník Silvestrovskej estrády sa konal dňa 29. decembra 2015. Trochu omladení členovia FS Vepor z Klenovca, ani tohto roku však svojím programom nesklamali a zvládli to na výbornú. Dá sa povedať, že tento program je už v srdciach našich občanov zapísaný a je oň veľký záujem. Sála kultúrneho domu v Klenovci bola zaplnená a dýchala príjemnou predsilvestrovskou náladou. V  programe účinkovali: Patrícia Franeková, Kristína Plichtová, Lucia Zvarová, Katka Bencová,  Nika Paľová, Vika Dovalová, Janka Jakabšicová, Paula Vrbinská, Miška Pockľanová, Katka Kantoráková, Sylvia Chudícová, Vika Lásková, Vika Mesiariková, Renáta Brndiarová, Tomáš Dovala, Tomáš  Husár, Tomáš  Plavucha, Jozef Bulka, Ján Belányi, Denis Šimonič, Patrik Paľo a Kristián Pockľan.

O zvuk sa staral Pavel Vančík, o svetlo  Martin Kožiak. Kulisy mali na starosti Ján Kvanda a Barbora Brndiarová. Foto, kamera, video Imrich Garláty.

Tradičná Silvestrovská estráda sa tento rok niesla v znamení budúcich celebrít FS Vepor v rôznych odvetviach. Po ich predstavení sme sa v prvej scénke vybrali na ďalekú cestu po púšti s korytnačkami, v ďalšej sa hľadal stratený Petrík. Dokonca sme mali možnosť zhliadnuť neznámu verziu rozprávky  Krasohnila. Na chvíľu sa na scéne objavilo aj najstaršie remeslo, po ktorom vás preveril detektor. Potom sa stretli dve kamarátky Cuky a Luky na lavičke a na scéne predviedli svoje zaujímavé umenie dievčatá. Za ich vystúpením sálu rozosmial malý Mirko a po Denisovej vložke  dostala Nataša s Pupendom návštevu – Kisku.  Po Martinkovi Klingáčikovi a borovičke sme sa presvedčili, že fackovací detektor doma nepotrebujeme.  Po reklame sa predviedli chlapci, ktorí zaujali hlavne ženskú časť publika a po nich nasledovala scénka Pošta pre teba, sekretárka, ktorá plní šéfove príkazy a miesiči ukázali svoje prednosti. Záverečné   zrýchlené spomalené, Sex zvierat . Na záver, ako to býva zvykom sa predstavili Záverečným tancom, ktorí urobil krásnu bodku za celým programom, ktorý tento rok vtipne moderovala  Marianna Resutíková.

Za príjemný večer plný dobrej nálady našim mladým folkloristom na záver programu poďakoval riaditeľ Miestneho kultúrneho strediska v Klenovci Jaroslav Zvara a zaželal všetko dobré do Nového roku 2016.