CESTA ROZPRÁVKOVÝM LESOM

  ,, Kde bolo, tam bolo……” 2.júna 2012 sa konal 19. ročník Cesty rozprávkovým lesom v Klenovci v Skorušine. Tentokrát prialo aj počasie, slniečko sa od rána usmievalo na kopec detí a ich rodičov, ktorí sa ponáhľali zvládnuť rozprávkovú trasu , ktorú pripravili Obec Klenovec, MŠ K. Pajera  a OZ RODON Klenovec a spoluorganizátori ŠZŠ a ZŠ V. Mináča v Klenovci, FS VEPOR a Poľovnícky zväz.

    Na celej trase čakalo deti prekvapenie a sladké odmeny. Deti si mohli vyskúšať odvahu pri strige Agáte, náročný prechod cez potôčik pri vodníkovi, s vílami sa mohli potešiť  a zatancovať, zbojníkom zarecitovať alebo zaspievať,mali možnosť zahrať si vysokohorský futbal, svoje znalosti o rastlinách si mohli overiť u babky bylinkárky,niečo sa podučiť u rybníčka, nafúkať čo najväčší balón, a pohľadať vodníkovi  hrnčeky, zajazdiť si na koníkoch, zaujímavé veci sa dozvedieť u poľovníkov, poskákať si na trampolíne a skákacom hrade. Ale najzaujímavejšie bolo posedenie u sokoliarov, kde si deti mohli vychutnať lety našich dravcov. O malé občerstvenie pre deti formou hod-dogu a pre rodičov guľáš, držky a kapusta sa postarali tety z materskej školy. Na  cestný poriadok dozerala obecná polícia a o možný úraz by sa postarala hliadka z MS SČK v Klenovci p. Erika Ľuptáková a záchranár z Tisovca Matej Moncoľ, o pitný režim zase dve mládé nádejné členky ČK.

    Za vydarenú akciu ďakujeme sponzorom: Obec Klenovec, MŠ K. Pajera, ZŠ V. Mináča, Roľnícke družstvo Klenovec, manželom Ďurišovým, p. Zuzane Jakabšicovej, Miroslavovi Murárikovi, Jánovi Ulickému – Fantastic, pekárni Ján Bobro Hriňová a Heineken Slovensko a.s.

Oľga Kaľavská, Jaroslav Zvara