PLESOVÁ SEZÓNA DORAZILA AJ DO KLENOVCA

   25. január patril Osvetárskemu plesu, ktorý sa už 34. krát konal v Klenovci. Ples tradične organizuje Miestne kultúrne stredisko pri obci Klenovec, za finančnej pomoci občianskeho združenia RODON Klenovec.
Fašiangové obdobie bolo odjakživa časom zábav a plesov, na ktorých sa veselila celá dedina. Plesová sezóna sa oficiálne začína po Troch kráľoch a končí „Škaredou“ Popolcovou (Pirohovou) stredou. Počas tohto obdobia sa na celom Slovensku usporadúvajú zábavy a plesy, na ktorých sa tancuje až do rána bieleho… Ani Klenovec nie je inakší a uchováva si svoje tradície, medzi nimi aj tradičný osvetársky ples.
Aj tento rok sa konal v priestoroch Kultúrneho domu v Klenovci. Podľa klenovských tradícií ples otvorili tanečníci folklórneho súboru Vepor , a to typickou klenovskou Rontoukou, ktorá v minulosti nesmela chýbať na žiadnej zábave. O dobrú náladu a hudbu sa až do ranných hodín starala MUSIK BAND zo Zlatna. Milovníci vína si prišli na svoje pri sprievodnej ochutnávke slovenských vín. Tajomstvá svojej vínnej pivnice hosťom ponúkala Vinotéka Deravý sud, za čo jej patrí vrelá vďaka. K sprievodným podujatiam patrilo aj vystúpenie speváckeho kvarteta Sweet Little Chicks zo Zvolena. Celým večerom hostí sprevádzala moderátorka Marianna Resutíková, ktorá prítomným zaželala dobrú zábavu i pohodu. No a zábava asi bola dobrá, pretože ráno pri lúčení všetci vraveli : „O rok sa stretneme!“ Tí najvytrvalejší dokonca odchádzali až keď začínalo svitať.
Miestne kultúrne stredisko ďakuje za finančnú pomoc občianskemu združeniu RODON Klenovec a členom FS Vepor za pomoc pri výzdobe, zabezpečovaní a realizácii 34. ročníka Osvetárskeho plesu.

Zuzana Karabínošová