CESTA ROZPRÁVKOVÝM LESOM

Hoci niekoľko dní pred akciou „Cesta rozprávkovým lesom v Klenovci“ bolo daždivo, v sobotu dopoludnia dňa 30. mája 2015 bolo krásne a slnečno. Preto sme sa ani nedivili, že niektoré deti s rodičmi, alebo starými rodičmi už pol hodiny pred otvorením nedočkavo postávali na štarte.

Štart bol pri Pošte a odtiaľ trasa viedla, cez Hôru smerom na Polomce, dolu k Englerove kolešni a starou cestou ponad areál Materskej školy Karola Pajera v Klenovci, dolu na most. Potom trasa pokračovala chodníkom popri Rimave na Námestie Karola Salvu, kde bol cieľ. Trasou prešli nielen Klenovské deti, ale aj deti z okolitých miest a obcí.

Pekné počasie, krásna okolitá príroda, a rozprávkové bytosti: Kubko a Maťko, Janko a Marienka, šašovia, červená čiapočka, víly, zbojníci, jaskyňa škriatkov, u ježibaby, rozprávkové bytosti, ale i ukážky poľovníckych trofejí a psov, stanovisko MO Červeného kríža, skákacia trampolína a ukážky policajnej výstroje a výzbroje, potešili našich najmenších k ich sviatku Medzinárodného dňa detí.

Organizátori ďakujú: sponzorom Daliborovi a Evke Ďurišovcom, Martine Sojkovej, Pekárni Ján Bobro z Hriňovej za finančnú i materiálnu podporu a tiež aj dobrovoľnému darcovi sladkostí na jedno stanovisko.

Vďaka patrí aj všetkým, ktorí sa pričinili o hladký priebeh akcie, bez ktorých by sa akcia neuskutočnila: Obci Klenovec, Materskej škole Karola Pajera v Klenovci, Základnej škole Vladimíra Mináča v Klenovci, Špeciálnej základnej škole v Klenovci, FS Vepor, OZ RODON Klenovec, MO Matice slovenskej v Klenovci a Poľovníckemu združeniu v Klenovci.

Členovia FS Vepor sa po akcii Cesta rozprávkovým lesom, v Klenovci dňa 30. mája 2015, zúčastnili vystúpenia v programe Klenotnica tradícií na XX. ročníku Dní mesta Hnúšťa.