MESIAC ÚCTY

!cid_5aeeb58b-83ae-40f3-9bf4-1d86cd1ab0e5@icloudJeseň, ktorej obdobím momentálne prechádzame, je až poeticky krásna. Nádherný čas, kedy sú stromy okolitých lesov odeté do pestrofarebných šiat a v diaľave už belejú končiare vrchov. Všetko je jasné, priezračné a čisté. Ostré slnečné lúče prerážajú chladné závany vetra a hladia naše tváre. Jeseň je naozaj krásna. A v jednom zo svojich mesiacov, ktorý sme nedávno začali, nám pripomína jednu z najvzácnejších cností, ktorá môže byť zrodená v duši človeka.
Je ňou úcta k starším. Úcta k tým, ktorí tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie. Úcta k tým, ktorí sa každý deň vzdávali radostí, ktoré im život ponúkal, aby urobili šťastnými nás, ich deti. Úcta k naším otcom a k naším mamám. K naším prarodičom. Ku všetkým, ktorí si zodrali svoje ruky, aby naše zostali hladké a nepoškvrnené.

V piatok  9. októbra 2015 sa v kinosále kultúrneho do­mu pri príležitosti Me­siaca úcty k starším stretli všetci tí, ktorí v roku 2015 oslávili a oslá­via okrúhle životné jubileá, ale aj tí, ktorým vlasy sú striebristé, tvár zdobia vrásky a  ruky zvie­ra nejeden mozoľ. Pre všetkých sme pripravili  kultúrny program po­skladaný z hovoreného slo­va, tanca, hudby a spevu. Programom sprevádzala členka ZPOZ-u v Klenovci Anna Koldrásová, ktorá predniesla aj úvodnú báseň.

Po básni nasledoval príhovor starostky obce Mgr. Zlaty Kaštanovej, po ktorom nasledoval kultúrny program.

Ako prvá zaspievala speváčka DFS Zornička Alžbetka Váradiová a po nej sa predstavili deti z DFS Zornička so svojou choreografiou, po nich zahral mladý heligonkár Kristián Zvara  a zatancovali tanečníci DFS Mladosť.  Obe programové čísla a speváčku hudobne sprevádzal heligonkár Jozef Bulka.

Ako hos­ť programu vystúpila hudobná skupina EMINENT, ktorí svojou bezpro­strednosťou dokázali na tvá­rach  zúčastnených nielen vyčariť úsmev, ale aj rozihrať žilky, či vyprovoko­vať spev.

Po skončení sláv­nostného programu sa stretla starostka obce Mgr. Zlata Kaštanová a zástupca starostky obce Martin Štefánik s občanmi, ktorí v roku 2015 oslávili a oslá­via okrúhle životné jubileá, aby im zablahoželali,  spoločne si zaspomínali a strávili príjemný večer.

Našim jubilantom tento večer spríjemnili aj členky speváckej skupiny Klenovčanka, ktoré na heligónke doprevádzal Ján Trnavský.

 

                                                                                                                             JZ

IMG_0766