Privítanie jari

Stalo sa tradíciou, že v posledný aprílový deň, na Námestí Karola Salvu v Klenovci členovia folklórneho súboru Vepor postavia máj ako symbol vítania jari. Ani tohoto roku to nebolo inak, na  tento zvyk sa nezabudlo a postavením mája členmi FS Vepor za pomoci členov TJ Družstevník Klenovec, sme všetci spoločne privítali jar.

Po postavení mája a príhovore starostky obce Klenovec Mgr. Zlaty Kaštanovej v kultúrnom programe vystúpili speváčky DFS Zornička  Alžbetka Váradiová, Dominika Kasáčová a Lucia Jakabšicová. Hudobný sprievod im robil heligonkár Jozef Bulka. Ďalej sa predstavil detský folklórny súbor Zornička s choreografiou Pri pasení hús a detský folklórny súbor Mladosť s choreografiou v Klenovcu na bále. V programe svoje umenie predstavili aj mužská spevácka skupina, heligonkári Ľubomír Zvara, Jozef Bulka a Ján Kožiak, tanečná zložka a ľudová hudba FS Vepor pod vedením primáša Jána Demeho. Na záver sa so svojím programom predstavila country skupina Vodopád z Brezna, ktorá ukončila program stavania mája v Klenovci.

Dňa 1. mája 2015 sa členovia folklórneho súboru Vepor z Klenovca predstavili so svojím programom na oslavách 1. mája  v Brezničke pod názvom „Breznický majáles“.

Naši mladí heligonkári Jozef Bulka a Kristián Pockľan   sa  dňa 2. mája 2015 predstavili na 22. ročníku regionálnej prehliadky sólistov heligonkárov „Heligónky na Budinej“ v Kultúrnom dome v Budinej.

JZ